Beskyttelse imod lynnedslag? Vi laver transientbeskyttelse i Randers

Selvom nogle elsker lyn og torden og andre hader det, så kan de smukke naturfænomener have store økonomiske omkostninger. Hvis et lyn slår ned kan de elektroniske systemer går ud eller endnu værre forårsager brand.

Derfor ved vi, hvor vigtigt det er med transientbeskyttelse. Som elektriker i Randers, så kan du trygt ringe til os 86 42 35 44 vi har stor erfaring med transientbeskyttelse både til privat men også erhverv og landbrug, hvor det er lovpligtigt.

Hvad er transientbeskyttelse?

Kort fortalt så er transientbeskyttelse til for at beskytte elektriske systemer / el-installationer. Det kan ikke forhindre et lynnedslag – men den kan minimere skaderne ved:

  • Elektronik i udstyr
  • System nedbrud
  • Drift stop
  • Efterfølgende periodiske fejl

Som din autoriseret el-installatør i Randers så ved vi, at ved at installere transientbeskyttelse i el-installationen, kan man sikre sig mod de voldsomme kræfter, der er i indirekte lynnedslag. Der er faktisk større risiko for at blive påvirket af indirekte lyn fremfor et direkte lynnedslag. Det betyder at et lyn, der slår ned 1-2 km væk faktisk kan ødelægge alt elektronik og alle maskiner i både hjemmet og i virksomheden. 

Uden transientbeskyttelse vil der opstå en overspænding i installationen, der beskadiger de elektriske enheder, hvis den overstiger enhedernes impulsholdespænding.

Ved at anvende transientbeskyttelse begrænses overspændingen, da overspændingstransienter afledes sikkert og derved sikres installationerne. 

Derfor er det en god ide at få kigget sine nuværende el-installationer igennem ved et el-eftersyn og få udbedret eventuelle fejl eller mangler – kontakt os på ☎️ 86 42 35 44 

 

Nye el-regler 

Hos Hornbæk El-forretning i Randers, sørger vi altid for at være helt opdateret inden for el-branchen. Vi er en del af TS-gruppen som er et landsdækkende netværk af el-installatører. Det er vores job at informere vores kunder og samarbejdspartnere omkring nye retningslinjer og regler. Ifølge de nye el-regler fra 2019, er der krav om, at der skal installeres transientbeskyttelse i følgende typer installationer til beskyttelse af:

  • Menneskeliv
  • Offentlige serviceydelser
  • Kommercielle eller industrielle aktiviteter
  • Stort antal personer

Vil du og din familie være tryg ved lynnedslag?

Hjemme hos jer, er I så dem der frygter lynnedslag eller nyder i synet af de smukke lysglimt? De fleste ved, hvor store kræfter der er på spil når lyn slår ned og frygter måske også for ens installationer. Du ikke den eneste, og der findes faktisk en løsning – Transientbeskyttelse. Vi har stor erfaring med transientbeskyttelse i private hjem og kører til hele Randers – ring til os på 86 42 35 44, så tager vi en uforpligtende snak.

I dag findes der forskellige løsninger til hjemmet i forhold til transientbeskyttelse. Det kommer meget an på, hvilken type el-tavle du har i hjemmet. Det gammeldags HFI-relæ eller det mere moderne og tidssvarende HPFI-relæ. De fleste hjem har kun et HFI/HPFI relæ – og der gør faktisk at chancen for overspænding 25 % større.

Transientbeskyttelse hjemmet i Randers

Derfor er det vigtig at få lavet et el-eftersyn af din autoriseret el-installatør, for at gå gennemgået dine el-installationer.

Der kom nemlig i 2019 en ny el-lov, hvor det netop er et krav at man får transientbeskyttelse, dog ikke i private hjem, men det er at anbefale også i forhold til forsikringen.

I dag er vores hjem bygget op med el-installationer og en del elektriske apparater, som vi er afhængig af fungerer – og der er ikke noget mere ubehageligt end når det lyner og man sidder og frygter for ens fjernsyn eller fryser. Samtidig er der mange intelligente løsninger som fx. alarmsystemer, lys og varme, som er afhængig af at kunne køre uden nedbrud.

Er du i tvivl om jeres installationer lever op til kravene, mangler du transientbeskyttelse eller har du behov for udskiftning af eltavler? Så kontakt os ☎ 86 42 35 44– vi står altid klar med rådgivning – installation og efterfølgende service.

Slip for at miste data og produktionsstop i virksomheden

Din virksomhed kan være sårbar, hvis el-installationerne ikke er beskyttet mod overspænding med transientbeskyttelse. Overspænding fra lynnedslag kan ødelægge alt elektronisk udstyr og give permanente forringelser. Hornbæk EL i Randers har stor erfaring med transientbeskyttelse i virksomheder – vi rådgiver, laver installationen og servicerer efterfølgende – du kan trygt ringe til os 86 42 35 44.

Der kan være direkte omkostninger ved synlige og usynlige skader på elektronisk udstyr, hvilket kan give din virksomhed økonomiske omkostninger ved produktionsstop og datatab.

Et lynnedslag kan medføre skader på følsomt elektrisk udstyr helt op til 2 km fra nedslagsstedet.

Transientbeskyttelse Randers Virksomhed

Som elektriker i Randers har vi stor erfaring i at hjælpe virksomheder, produktioner, industrien og serviceområderne med transientbeskyttelse. Så er du i tvivl om din virksomhed eller serviceområde har transientbeskyttelse? Kontakt os 86 42 35 44 vi er autoriseret el-installatør og har mange års erfaring Randers og omegn.

I 2019 kom der nye el-regler på, hvori det er et krav for virksomhederne at få installeret transientbeskyttelse – derfor er det vigtig at få tjekket jeres el-tavler og el-installationer af en autoriseret el-installatør.

Vi hjælper med rådgivning, installation og service.

Få transientbeskyttelse til dit landbrug

Elektronik i landbruget er blevet stor del af den daglige drift. Desværre er hyppigheden af tordenvejr også steget markant gennem de seneste år – slår et lyn ned skaber det  overspændingsskader og driftstop.

Produktionsstop og driftsforstyrrelser er en ting man ikke ønsker i sit landbrug. Det er vigtig at man kan sikre at det hele kører og der ikke kommer nedbrud i systemerne grundet lynnedslag.

Transienter (overspænding på el-nettet) kan på splitsekunder ødelægge alt elektronisk udstyr og maskiner som kan give nedbrud og forringelser med store økonomiske konsekvenser for enhver produktion og data.

Det kan være nedbrud i ventilationsanlæg, vandingssystemer, fodreautomater, malkeanlæg, svagstrømsanlæg, signal- og datatransmissioner.

Det er vigtigt at tjekke op med ens forsikringsselskab – for efter de nye el-regler fra 2019, så er det et krav at man får installeret transientbeskyttelse i landbruget. Vi har mange års erfaring indenfor transientbeskyttelse i landbruget. 

Kontakt os i dag 86 42 35 44 vi står for rådgivning, installation og service i Randers

Kontakt os

9 + 8 =

Find os

Hornbæk El-forretning A/S
Mirabellevej 8
8930 Randers NØ

CVR: 20815744

Tlf.: 86 42 35 44
post.hornbaekel@bravida.dk